Foto’s met je telefoon, wat moet je weten?

Niemand die kan tegenwoordig nog zonder zijn of haar telefoon. Het lijkt wel of we vastgeplakt zitten aan het delen van al onze gave momenten. Er is op het moment zelfs een hashtag genaamd: ”pictures or did’nt happen”. Dit laat zien hoe belangrijk voor deze generatie is om alles wat ze meemaken vast te leggen. Ik kom zelf ook uit deze generatie en ik begrijp dat mensen de druk voelen om dit te doen, omdat ik het zelf soms ook voel. Natuurlijk is het niet de bron van mijn geluk, maar toch wil ik ook altijd op leuke momenten even mijn telefoon erbij pakken. Daarom is het denk ik ook belangrijk om te weten hoe je het beste momenten vast kan leggen met je telefoon. Daarom de blogpost: ”Foto’s net je telefoon, wat moet je weten?”

Wees creatief

Creativiteit in de hersenen van de fotograaf

Tegenwoordig zie je op Instagram, Facebook en Twitter natuurlijk heel veel voorbeelden voorbij komen. Dit kan er voor zorgen dat als je zelf iets wilt verzinnen dat je uiteindelijk toch iemand anders na aapt. Wees daarom niet bang om een keer iets compleet anders dan de rest te doen. Wel kan je natuurlijk inspiratie op doen door te kijken op deze platformen. Dit kan helpen met het zoeken naar locaties, maar ook met het kijken naar welke pose je gaat aannemen.

(micro) SD kaart

een Micro SD kaart van SanDisk

Een ander punt waar je zeker rekening mee moet blijven houden is dat je telefoon zijn geheugen niet oneindig is. Het laatste wat je wilt is dat je net helemaal klaar bent voor de foto en dat hij dan niet gemaakt kan worden. Daarom is het goed om altijd een (micro) SD kaart in je telefoon te hebben met wat extra geheugen er op. Deze is veel te koop op verschillende plekken in Nederland en het is dus ook niet moeilijk om deze in huis te halen. Houd wel rekening bij de aankoop met het feit dat niet elke telefoon elke capaciteit aan kan. Daarom kan je het beste eerst elke keer op google even kijken naar hoeveel GB er in jouw telefoon past. Daar komen verschillende pagina’s naar voren. Je kan dan het beste kiezen voor de optie die komt van een Techwebsite, omdat zij meestal het meeste hierover weten.

Licht

Lichtval op een man op de fiets

Eén van de belangrijkste dingen bij het maken van een foto is dat je moet blijven kijken naar hoe het licht valt. Dit is omdat licht één van de belangrijkste dingen in een foto is. Een veel voorkomende fout is dat mensen vergeten dat het licht in hun rug schijnt. Dit gaat er voor zorgen dat je met je telefoon weinig tot geen mooie foto’s kan maken. Zorg dus altijd dat je het licht schuin van boven van voren op je gezicht valt. Een andere veel voorkomende fout is dat mensen niet gebruik maken van natuurlijk licht. Het mooiste op een foto blijft het licht van de zon. Dit haalt het beste in de foto naar boven. Ook heb je met natuurlijk licht het voordeel dat je bijna overal buiten de foto kan maken. Terwijl je met kunstmatig licht toch meestal binnen moet blijven.

Conclusie

Het succesvol maken van foto’s hangt uiteindelijk niet alleen af van hoe je er op staat. Maar er spelen ook nog andere dingen mee, zoals: wees creatief, de micro SD kaart en het licht. Daarom moet je als je foto’s met je telefoon wilt maken altijd deze tips in je hoofd houden. Maar wat je ook doet zorg dat je plezier blijft houden in het maken van de foto’s. Dit zal je meer blijheid geven dan het scoren van de mooie foto zelf.

3 thoughts on “Foto’s met je telefoon, wat moet je weten?

Reacties zijn gesloten.