Met een USB kaartlezer kun jij gemakkelijk alle beelden van jouw SD kaart uit jouw camera uitlezen.

Hoe kan ik beelden van mijn SD kaart bekijken?

We kennen het allemaal. Of je nu hobbyfotograaf bent en net op vakantie bent geweest of op professioneel niveau bruiloften schiet: Je geheugenkaart raakt een keer vol. Als je een geheugenkaart met grote capaciteit hebt gekocht, duurt dit wat langer dan bij een geheugenkaart met lagere capaciteit. Je komt het echter altijd een keer tegen. Je kunt de kaart dan uitlezen via je camera met de meegeleverde datakabel, of je kunt een kaartlezer aanschaffen. Een kaartlezer zorgt ervoor dat je de maximale overdrachtssnelheden van je SD kaart kunt benutten in je PC/laptop. Afhankelijk van je voorkeuren en wat je met je foto’s wilt doen, zijn er nu een aantal mogelijkheden.

  • De SD kaart formatteren
  • De foto’s terugkijken op de SD kaart
  • De foto’s van de SD kaart naar een PC overzetten
  • De foto’s vanaf de kaart bewerken

Wil jij ook lezen hoe jij in Full HD kan filmen met de SanDisk Extreme Pro SD kaart? Lees dan vooral de blogtekst hierover!

Het formatteren van de geheugenkaart

Met de Lexar Multi-Card 2-in-1 USB kaartlezer kun je gemakkelijk alle beelden van jouw geheugenkaart uitlezen. Bijvoorbeeld van de Samsung Pro Plus SD kaart.

Wil je in één keer de SD kaart resetten en de foto’s verwijderen, omdat je misschien alleen maar testfoto’s hebt gemaakt of de instellingen van je camera niet goed stonden? Of simpelweg omdat je al een back-up hebt gemaakt en je de geheugenkaart leeg wilt maken? Dan kun je de SD kaart het beste formatteren. Formatteren kan op twee manieren. Je kunt de geheugenkaart via het menu van de camera formatteren, of via de PC met behulp van een kaartlezer. De meeste fotografen formatteren bij voorkeur in de camera zelf, om maximale compatibiliteit tussen kaart en camera te behouden.

Foto’s terugkijken op de SanDisk Extreme Pro SD kaart

Met de Lexar Multi-card 3-in-1 USB kaartlezer kun jij alle beelden van jouw geheugenkaart uit de camera uitlezen. Zo ook van de SanDisk Extreme Pro SD kaart.

Veel mensen bewaren simpelweg de volle SD kaart en lezen deze dan met een kaartlezer uit om de foto’s terug te kijken. Alle mooie herinneringen kun je dan zo terugkijken vanaf de geheugenkaart. Dit is op zich natuurlijk prima, echter is het vaak voordeliger en veiliger om een back-up op een harde schijf te maken. Via de harde schijf kun je dan alsnog alle beelden terugkijken!

Foto’s van de SD kaart naar een PC overzetten

De Lexar Multi-card 3-in-1 USB kaartlezer leest alle beelden van jouw SD kaart uit. Hierdoor kun jij alle beelden terugkijken van jouw geheugenkaart.

De meeste mensen zullen, wanneer de geheugenkaart vol zit, alle foto’s naar een PC of laptop willen overzetten. Hier kan dan geselecteerd worden welke foto’s mooi zijn en welke foto’s weg mogen. De geheugenkaart kan vervolgens via formatteren geleegd worden. Vervolgens kun je van die foto’s een mooie collage maken of ze op een schijfje branden. Hartstikke leuk om bijvoorbeeld vakantiefoto’s terug te kijken! Je kunt de foto’s overzetten met de datakabel van je camera, maar dit is meestal erg traag! Heb je veel foto’s, dan duurt dit erg lang. Een USB kaartlezer is dan de perfecte partner om dit proces aanzienlijk te versnellen.

Foto’s bewerken vanaf de SD kaart

Door de beelden van de SanDisk Extreme Pro SD kaart uit te lezen met een kaartlezer, kun jij alle beelden bewerken.

Dit gedeelte gaat met name over fotografie op professioneel niveau. Wil je je RAW foto’s bewerken in bijvoorbeeld Adobe Photoshop Lightroom, dan zul je dit over het algemeen rechtstreeks vanaf de geheugenkaart willen doen. In dit geval is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van een kaartlezer. De geheugenkaart uitlezen via de datakabel gaat simpelweg niet snel genoeg. Ik raad ook aan om in dit geval gebruik te maken van snelle SD kaarten met hoge lees- en schrijfsnelheid. Een goed voorbeeld van dit soort geheugenkaarten is de SanDisk Extreme Pro SD kaart. Deze geheugenkaarten hebben tot wel 200MB/s leessnelheid en tot 140MB/s schrijfsnelheid. Hiermee zijn het de snelste UHS-I geheugenkaarten die momenteel beschikbaar zijn. Zo kun je gemakkelijk en snel je foto’s vanaf de SanDisk Extreme Pro SD kaart bewerken met een USB kaartlezer.

Geef een antwoord